dilluns, 29 de juny del 2009

Agraïments


Per fi avui podré dormir una mica tranqui-la !
Doncs com ja sabeu , s’ha arribat a un acord per part dels tres representants de l’Escola de Danses la Ribera que hi érem presents a la reunió d’aquest matí.
Ara em dirigeisc a vosaltres com a la companya de qui encapçalava les reivindicacions de totes i tots nosaltres, doncs com és lògic jo estava molt nerviosa i preocupada per ell.
Gràcies per no abandonar , com sol passar sovint, per seguir preguntant , escrivint, telefonant, ... i en especial aquelles i aquells que han participat de les diferents converses mantingudes amb l’ajuntament com Glòria, Marina, Isabel i Joan , així com a unes amigues i amics , que malgrat no ser de l’Escola també han estat presents com és el cas de Maria José, Empar, Elena, Mari, Arturo i Jose, o la metgesa Amparo.
I dóne les gràcies molt especialment a dues xiques que en tot moment han estat animant-me i animant-nos Savina i Sonia (les meues filles).

Gràcies a totes i tots; de veres.
Xelo

Acord ajuntament Escola de Danses de la Ribera


La festa de cloenda del curs 2008-09 de l’Escola de Danses de la Ribera, que tingué lloc el passat divendres estigué marcada pels balls dels alumnes , que feren una interpretació fabulosa dels balls i danses, tant durant la cercavila amenitzada per l’escola de dolçaina i tabal Tabalaina , com pels balls i melodies executats a la plaça de l’ajuntament.
No fou fàcil per als membres desconnectar del que havia passat eixe mateix matí a la reunió mantinguda amb Marga Piqueres ( Regidora de Festes) i Pep Cortell (assessor del Regidor de Cultura) per tractar la discriminació que pateix la mateixa des de fa uns anys i a la que no s’havia arribant a cap acord. Doncs minuts abans d’iniciar l’acte hi hagué una conversa informal amb el Regidor de Cultura que semblava apropar posicions , però que no podríem tractar ni confirmar fins el dilluns.
Hui a les 12’30 ha tingut lloc la darrera reunió , des de fa uns quants mesos, i hem escoltat una nova proposta en els següents termes:
1.- L’any 2010 serà l’Escola de Danses de la Ribera qui durà a terme la processó del Corpus Cristi , amb un cost i disseny similar al 2009, i que tindrà caràcter rotatiu.
2.- L’Escola de Danses de la Ribera mantindrà els actes que realitza actualment per l’ajuntament de Sueca , i ja des d’enguany realitzarà un acte més a estipular per la regidoria de cultura.
3.- L’Ajuntament de Sueca no farà front a les despeses del “vi d’honor” dels encontres d’escoles de danses , que serà assumit per l’Escola.
4.- En acabar les festes majors de Sueca (setembre-octubre de 2010) , es mantindrà una nova reunió per tal de valorar la situació per un futur exercici.
5.- L’Escola de Danses de la Ribera desconvoca la vaga de fam , prevista per demà dia 30 de juny, del seu president.
6.- L’Escola es compromet , voluntàriament, a tancar el “ blog” en un termini de 10 dies aproximadament.

Nosaltres som conscients que enguany no es produirà la equiparació de la nostra associació però com a mostra de bona voluntat traslladem part de les nostres reivindicacions a exercicis futurs.

dilluns, 22 de juny del 2009

Notícies ecològiques municipals


Sueca - las provincias 21.01.09
Montesinos cierra "les tiraes" -
Asistentes a la clausura.
El cierre oficial de "les tiraes" de caza de Sueca contó con la presencia del conocido diseñador valenciano Francis Montesinos. A la izquierda aparece el concejal de Personal Josep Lluís Camilleri, a su lado Pepi Anaya, el alcalde de Sueca Joan Baldoví, la modelo Cristina Aparici, Montesinos, la concejala de Fiestas Marga Piqueres, el concejal de Promoción Económica Salvador Gil y el concejal de Turismo Gaspar Jordán.

(*) Dels que hi ha al "cierre de tiraes" , com a mínim 3 són d'un grup de danses afavorit per fer actuacions a l'actual corporació municipal. Pots jugar a veure qui són.
Qui l'encerte tal vegada puga tancar la propera "tirà".
Com que encara no tenim data de reunió seguim preparant la vaga de fam per al dia 30 de juny i ventilant coses i contradiccions d'elles i d'ells.
El que diguem nosaltres : estan més preocupats per la moda que per les veritats .
"Som la gouche divine"--
Sembla que per la casera i les festes tenen temps, per afrontar qüestions com la discriminació d'una associació per part d'ells no .
Creus que totes i tots som iguals davant l'administració?

dijous, 18 de juny del 2009

Aquest divendres no hi haurà reunió

Sí , heu llegit bé , aquest divendres no hi haurà reunió per tractar d’eliminar la discriminació que pateix l’Aula de Música Tradicional de Sueca, i més concretament l’Escola de Danses de la Ribera.
Recordant un poquet: anava a sol·licitar un resum de les factures presentades per totes les associacions i així poder comparar realitats , doncs les xifres que coneixia li les ha facilitat l’alcalde , tanmateix com que treballaria el tema que li reivindiquem amb els companys del partit , i si cal amb els de l’equip de govern.
El que s’argumenta des de l’ajuntament sembla una tàctica empresarial de les de tota la vida “amb mesures de pressió no m’asente ja que al Levante i Provincias has fet un comunicat dient que la vaga de fam continua” .
Encara no hi ha cap persona fent vaga de fam , i és més, sols farà vaga el president de l’associació, tal i com estava anunciat des d’un principi i sols si no s’arriba a eliminar la discriminació. És per tant un anunci de fer una acció i no (de moment) cap mesura, a no ser que amb qui s’havia de reunir (regidoria de cultura , alcaldia o companys de l’equip de govern) siguen els qui li fan la pressió.
Callats estem uns quants anys , ja que les nostres peticions fetes per escrit i verbals encara no han segut contestades , i no hem aconseguit més del que tenim i sols cal veure les proves d’on estem ( sense dia per reunir-nos i a punt de passar fam a la porta de l’ajuntament de Sueca) .

Un gran músic i poeta com Lluís Llach , fa uns quants anys ja ens encoratjava , i encara ho fa , amb aquestes paraules per seguir les nostres reivindicacions:

No era això, companys, no era això
pel que varen morir tantes flors,
pel que vàrem plorar tants anhels.
Potser cal ser valents altre cop
i dir no, amics meus, no és això.
No és això, companys, no és això,
ni paraules de pau amb garrots,
ni el comerç que es fa amb els nostres drets,
drets que són, que no fan ni desfan
nous barrots sota forma de lleis.
No és això, companys, no és això;
ens diran que ara cal esperar.
I esperem, ben segur que esperem.
És l’espera dels que no ens aturarem
fins que no calgui dir: no és això.


Però com de segur , i ja han fet als mitjans de comunicació , començaran a dir mentides i posar-se violents , com sol fer qui no té arguments per rebatre, us diré unes paraules de Gandhi ,que vegeu per on feu unes quantes vagues de fam: “contra la violència un abraçada a la veritat”.

dimarts, 16 de juny del 2009

La convocatòria de vaga de fam continua


Com estava previst ,des de fa 6 dies , avui hem tingut la reunió amb la Regidora de Festes de l’ajuntament de Sueca. No hem aconseguit cap acord , entre altres coses i malgrat que ens manifesta que són comprensibles les nostres reivindicacions , per que no depenen d’ella els convenis amb les associacions locals , com poden ser els de les bandes de música , si no de la regidoria de cultura (bloc nacionalista) . També manifesta que les xifres que coneix li les ha facilitat l’alcalde i que sol·licitarà un resum de les factures presentades per totes les associacions per poder comparar realitats, així com que treballarà el tema que li reivindiquem ( igualtat de tracte cap a l’Escola de Danses de la Ribera) , amb els companys del partit i si cal amb els de l’equip de govern.
Sembla ser que està rebent pressions d’algú de l’equip de govern , ja que en principi ens manifesta que no vol entrar en “conflictes personals” , cosa que evidentment no és el que s’està exigint des de la nostra associació, però el que no podem afirmar és que qui sembla pressionar-la no tinga conflictes o interessos personals.
L’Aula de Música Tradicional de Sueca , i més concretament la secció Escola de Danses de la Ribera , no està sol·licitant res per cap persona , ben al contrari el que fa és treballar per que es respecte un col·lectiu , format per homes, dones , xiquets i xiquetes que ballen , canten, i si cal toquen el pandero, i no únicament per part d’una regidoria si no de tot un ajuntament .
Que el col·lectiu més desfavorit es fixe en aquells iguals que compten amb més privilegis , i intentar igualar-se és completament lògic i evident en tota reivindicació ,i açò no implica estar contra cap col·lectiu .
Açò passa a tots els camps de la nostra vida !
Ens hem donat de temps fins al proper divendres 19 de juny , a les 10 h. on ens tornarem a reunir a l’ajuntament de Sueca i amb la regidora que ja disposarà de tota la informació necessària , tant comptable com política , per tal d’intentar aconseguir un acord.
De moment, segueix en peu la convocatòria de vaga de fam , del president de l’associació Aula de Música Tradicional de Sueca (Salvador Lamolda) , a partir del dia 30 de juny, una vegada acabades les classes i festes de cloenda de les mateixes.


diumenge, 14 de juny del 2009

"Insurrección"

¿Donde estabas entonces, cuando tanto te necesité?
Nadie es mejor que nadie, pero tu creíste vencer .
Si lloro ante tu puerta, de nada sirvió!!
Barras de bar, vertederos de amor! ....
os enseñe mi trocito peor .
Retales de mi vida,
fotos a contraluz .

Me siento hoy, como un halcón
herido por las flechas de la incertidumbre .


Me he cortado el pelo una y otra vez .
Me quiero defender!
Abre mi alma y déjame en paz .
Quiero intentar no volver a caer.
Pequeñas tretas, para continuar en la brecha.

Me siento hoy como un halcón llamado a las filas de la insurrección!!







INSURRECCION (El Último de la Fila – Manolo García i Quimi Portet)

dijous, 11 de juny del 2009

“La veritat ofén i és revolucionària”

Us posaré uns exemples:

a/ El cap de departament de l’empresa ZOCO ha de contractar unes mercaderies per la propera campanya , i te dues entitats que li poden oferir el servei, a una d’elles que du 15 anys al mercat ( que nomenarem Mercazoco) està associada la parella i algú que forma part del seu equip directiu, a l’altra que du 5 anys al mercat ( que nomenarem Flaki )no.
Per poder transportar les mercaderies al seu destí totes dues empreses aspirants necessiten una empresa transportista i Mercazoco treballa sempre amb Transzoco, on coincideix també que hi ha familiars directes del directiu de ZOCO, i Flaki treballa amb Diskri , on no hi ha lligams amb el directiu.

Pregunta: Quina serà l’empresa que es contractarà?

b/ Com que ZOCO és una cooperativa i els socis poden demanar explicacions , el directiu si vol seguir sent-ho , ha de justificar les opcions escollides, i és per això que quan els responsables de Flaki , per mitjà d’uns cooperativistes intenta saber com és que no se li adjudiquen contractes , el directiu de ZOCO troba que el més fàcil és intentar que els cooperativistes no puguen esbrinar la veritat.

Resposta del Directiu de ZOCO : Com vosaltres sabeu és fonamental pel be de ZOCO contractar les millors i més econòmiques de les ofertes. Flaki no es pot queixar ja que els darrers anys Transports Diskri ha obtingut més contractes que Transzoco, i no sé de que es pot queixar Flaki.

Pregunta 1 (puntuable) : Les empreses de mercaderies són les mateixes que les de transport ?

Pregunta 2 (pujar nota): Sols en cas afirmatiu. Si una empresa de mercaderies i el transportista amb qui treballa és el mateix, l’altra empresa de mercaderies i el seu transportista són el mateix?

c/ Part dels cooperativistes observen com actuen eixos directius .
Pregunta: Està actuant bé la direcció de ZOCO per als interessos dels cooperativistes ?

(*) És evident que qui intenta desprestigiar algú amb falsedats és que no té arguments per rebatre la veritat , i a més , està definint-se . Açò ho podeu veure i comprovar a qualsevol faceta de la vida personal de cadascú.

dimarts, 9 de juny del 2009

Coses que solen passar amb polítics


Des de la Regidoria de Festes, un any més, veten que l’Escola de Danses de la Ribera puga participar , amb les seves danses i melodies a la processó del Corpus Cristi, així com a altres que no siga la del 8 de setembre.
Com pot passar ? doncs intentarem fer-los 5 cèntims en format breu , ja que l’assumpte és llarg.
Abans de falles i com a resposta a la nostra petició, la regidora, ens feu la “falsa promesa” , de que si per part dels organitzadors no hi havia cap problema participaríem a la processó del Corpus. I veges per on que contactat i parlat, els organitzadors no tenen cap problema , tot el contrari se’n alegrarien . Però nosaltres no participarem tampoc enguany!
Quines explicacions dona la Senyora Regidora?
Que no tinc diners .
Nosaltres no volem que et gastes més diners , amb el que hi ha podrem participar tots.
Que ja està contractat d’un any per l’altre.
Doncs digues si anem a participar l’any vinent , ja que ens han comentat que eixirà un ball de nans.
Que jo no he contractat cap ball de nans.
Ja ho veurem.
Que ací es funciona per projectes.
Però que ja t’hem presentat uns quans projectes com : fer una “ronda a la Verge” les vespres de la festivitat, amb danses i cant d’estil a la “placeta del convent” , treure les danses el 8 pel matí, ..... (Tot i que no sabíem que les processons foren un projecte de la regidora, en vegada de ser de l’església i que posats a reincorporar tradicions sols les pot fer la regidoria).
Hem de fer alguns d’aquests projectes?
No.(punt i s’ha acabat)

Queda clar que no vol que participem a certs actes que pagats de l’erari públic , i encara no sabem , de veres, el per què.
Pot ser siga per que hem incorporat els Gegants i Cabuts , el ball de les Llauradorets i el de Cavallets a la processó general de la Mare de Déu , o tal vegada per que hem organitzat durant tres anys uns encontres d’escoles de danses , dolçaina i tabal ..... o que estem a l’antic gimnàs de l’institut Joan Fuster ensenyant danses i treballant una part de la nostra cultura. Tal vegada pot ser no li agrada que anem recorrent pobles portant el nom amb les danses i melodies de Sueca i la nostra comarca, ..... o ves a saber que.

No entenem com , havent dues bandes de música de societats diferents , participen per igual dels actes de l’ajuntament , i per contra, quan açò passa amb les danses no es pot solucionar.

Des d’ací , tal i com hem fet per registre d’entrada a l’ajuntament, tornem a manifestar la nostra intenció de que l’Aula de Música Tradicional de Sueca , i en especial la seva Escola de Danses de la Ribera, puga participar a totes les manifestacions socials i/o culturals amb les quals col·labora l’ajuntament de Sueca, be siguen de caire religiós com les processons del Corpus Cristi, Benissants de la Pedra, Crist de l’Hospitalet, Sant Antoni, Nadal,......o d’altre caire com 9 d’octubre, fires de turisme o del que siguen, agermanaments, .......

PD:
Per qualsevol polític les falses promeses deurien estar prohibides , més encara si es fan des de formacions que s’omplin la boca dient que lluiten per una societat millor i més justa, sense exclusions , pels drets dels ciutadans, contra les desigualtats , i bla,bla, bla,..... , semblant mutacions de la “gouche divine” , més preocupats per la roba de moda , que per dur a bon terme els ideals dels partits a que pertanyen i pels quals han segut escollits per quatre anys.

Presentació d'una discriminació a Sueca



Salvador Lamolda i Martín, com a President de l’associació cultural Aula de Música Tradicional de Sueca , i davant les recents accions de la regidoria de festes, en vers la nostra associació i més concretament per l’activitat desenvolupada mitjançant l’Escola de Danses de la Ribera , em veig obligat a fer-li uns aclariments per tal que la justícia estiga per damunt de tota informació.

EXPOSA
que l’Aula de Música Tradicional de Sueca és una entitat cultural que treballa diversos vessants de la cultura popular relacionades amb la música popular i tradicional , de moment per mitjà de tres seccions (tanmateix com les societats musicals tenen Banda. Orquestra , Cor, ...) les danses , la música i la reproposta.
Al llarg de la nostra existència hem estat bastament discriminats , ja que tot i presentar propostes no hi ha manera de quallar cap novetat.

El poble de Sueca deuria saber que el “Ball de Cavallets” ha segut incorporat des del darrer 8 de setembre a la processó general de la Mare de Déu de Sales gràcies a l’Escola de Danses de la Ribera, que ha sufragat íntegrament (sense cap ajuda econòmica d’entitat pública o privada) la construcció dels 8 cavallets, la indumentària i la formació de les xiquetes que el ballen, però no sols això , que no correspon a cap èxit de cap altra associació, sinó que a la mateixa processó des de l’any 2006, l’Escola de Danses de la Ribera recuperà , sufragà i incorporà el “Ball de Nans”, que com la gent recordarà , encapçalava la processó.
I encara més, l’any 2007 incorporem la “Colla de Gegants de Sueca” (també sufragada per aquesta associació) doncs és ben sabut que és el complement imprescindible , de tot Ball de Nans. Aquesta colla de gegants està formada , de moment, per un dolçainer i una tabaletera amb llurs instruments , i vestit a la manera tradicional i amb ells es vol representar a totes aquelles persones que treballen per aquesta recuperació, i abans Sueca no tenia Colla de Gegants pròpia , ja que cada any eren llogats a una empresa amb seu a València.
El mateix 2007 també incorporem una danseta infantil: el “Ball de Llauradoretes” , que ve a ser una representació pantomímica dels treballs agrícoles al camp o l’era, i que no devem confondre amb la Començadoreta i les llauradoretes (que canten però no ballen), com molt bé ens informa el pare Amado Burguera, que feu diverses aproximacions a la història del poble, al seu llibre “La Milagrosa Imagen de Nuestra Señora La Virgen de Sales” publicat al 1920, junt a un programa de festes en honor a la patrona de Sueca, ens fa la següent reflexió:

“ ¿Quien no ha visto funcionar durante la mañana del 8 de septiembre y durante su tarde, en la carrera de la procesión, los bailes, misterios y emblemas?! Lo ball de les espases, lo ball de tornechants, lo ball de les vetes, lo ball dels capsots, lo ball dels mariners y antiguamente además de estos lo ball de les llauradoretes, lo ball dels cavallets y lo ball dels maltesos!.

Si estudiem una mica els nostres cronistes locals , be siguen oficials o no , com poden ser Fermí Cortés, Bernat i Baldoví, Vicent Molina o el Propi Burguera, així com diversos estudis administratius en podrem treure molt bons resultats.

Evidentment les nostres propostes no han estat únicament per al 8 de setembre la processó de la Mare de Déu de Sales és molt més atractiva per als veïns i visitants, sinò que hem fet d’altres , com recuperar l’eixida de danses el 8 pel matí, fer una ronda a la verge per les vespres , participar a les diverses processons , ........ i és per tot açò que

SOL·LICITA

que l’Aula de Música Tradicional de Sueca , i en especial la seva Escola de Danses de la Ribera, puga participar a totes les manifestacions socials i/o culturals amb les quals col·labora l’ajuntament de Sueca, be siguen de caire religiós com les processons del Corpus Cristi, Benissants de la Pedra, Crist de l’Hospitalet, Sant Antoni, Nadal,......o d’altre caire com 9 d’octubre, fires de turisme o d’altre tipus, agermanaments, .......



Sueca, 20 de maig de 2009