dissabte, 25 de juliol del 2009

Magdalena i dansades

El divendres d’aquesta setmana, vint-i-quatre de juliol i vespres de Sant Jaume, hem passat per la dansà del poble riberenc d’Alfarb.Com sol ser sempre ha segut un dia de molta calor i de roba empapada, però ha estat bè.
Uns dies abans anàrem a fer la processó en honor a la Magdalena d’altre poble valencià. Fórem dues formacions la del Ball de Nans de Sueca i els que ballaren la dansà del veí poble de Riola. Primer ens férem un cafenet i unes pastes recent portades de la xina (com les primeres taronges) i una xerradeta al pati de Caramitru, perdó volia dir d’Àngel i Glòria. D’ell, d’Àngel tot i que ara s’ha deixat pereta, diuen que és la viva imatge d’on hem tret el nostre famós romanès.

Pel que fa a les xicones que ballaven la dansà de Riola us direm que ja se’ls nota la experiència, que són més donetes i que com que hem de tornar altres dos dies al mateix poble les podreu veure ballar el Bolero i les Vetes de Sueca. Les dolçaines i tabals que ens acompanyen durant tot l'estiu són les amigues i amics de Tabalaina.
Aquesta vegada si voleu saber on anàrem, tot i que no hi ha premi doncs es tracta d'anar coneixent una mica els nostres pobles, és molt més fàcil encara d’endevinar on fou ja que si observeu la façana de l’ajuntament es veu l’escut del poble i el número 2 de la plaça Major, i pel que fa al dia us diré que era el 22 de juliol.