dimarts, 8 de desembre del 2009

L’Escola de Danses de la Ribera mostra el folclore a la “I Jornada sobre el valencià”.L’Escola de Danses de la Ribera tornà a ser present , un any més, dins les activitats programades al voltant de la “Setmana Fuster”. Fou una xicoteta mostra de l’espectacle "Temps de verema" estrenat este estiu, on es recrea el sarau que un nit fan els veremadors i veremadores i que fou representat el passat dissabte 28 de novembre al claustre de la Biblioteca Suecana.


El públic al que es destinà foren els assistents a la Taula de Filologia Valenciana , que a la seva I Jornada sobre el valencià tractaren sobre pedagogia (llengua i literatura) normativa i ús del valencià, així com a tots aquells que en veure les portes obertes del claustre s’aproparen per sentir els cants i balls que s'escoltaven des del carrer Sant Josep de Sueca.
Començà la mostra amb una cançó popular de la nostra comarca que fa referència a les vinyes que abans hi havia però que molts pensen que mai hem tingut , i que diu així:Una xica de Llaurí
diuen que té molta manya,
per enflocar ratolins
i enviar-los a Favara.

Tanta faena en l’hasienda,

total dotze fanecades
plantades de vinya erma
per fer niu les cogullades.

Continuà l’acte amb la interpretació de la Jota de les Useres, l’U de Xàtiva, El Fandango de tres del Genovés i es tancà amb la Jota de la Sera de Moixent. Durant la recreació no faltà la mistela ni els rotllets d’anís, ni tan sols els pastissos de moniato a la taula parada per celebrar el sarau , ni les cançons de beure o taverna.