dilluns, 29 de juny del 2009

Acord ajuntament Escola de Danses de la Ribera


La festa de cloenda del curs 2008-09 de l’Escola de Danses de la Ribera, que tingué lloc el passat divendres estigué marcada pels balls dels alumnes , que feren una interpretació fabulosa dels balls i danses, tant durant la cercavila amenitzada per l’escola de dolçaina i tabal Tabalaina , com pels balls i melodies executats a la plaça de l’ajuntament.
No fou fàcil per als membres desconnectar del que havia passat eixe mateix matí a la reunió mantinguda amb Marga Piqueres ( Regidora de Festes) i Pep Cortell (assessor del Regidor de Cultura) per tractar la discriminació que pateix la mateixa des de fa uns anys i a la que no s’havia arribant a cap acord. Doncs minuts abans d’iniciar l’acte hi hagué una conversa informal amb el Regidor de Cultura que semblava apropar posicions , però que no podríem tractar ni confirmar fins el dilluns.
Hui a les 12’30 ha tingut lloc la darrera reunió , des de fa uns quants mesos, i hem escoltat una nova proposta en els següents termes:
1.- L’any 2010 serà l’Escola de Danses de la Ribera qui durà a terme la processó del Corpus Cristi , amb un cost i disseny similar al 2009, i que tindrà caràcter rotatiu.
2.- L’Escola de Danses de la Ribera mantindrà els actes que realitza actualment per l’ajuntament de Sueca , i ja des d’enguany realitzarà un acte més a estipular per la regidoria de cultura.
3.- L’Ajuntament de Sueca no farà front a les despeses del “vi d’honor” dels encontres d’escoles de danses , que serà assumit per l’Escola.
4.- En acabar les festes majors de Sueca (setembre-octubre de 2010) , es mantindrà una nova reunió per tal de valorar la situació per un futur exercici.
5.- L’Escola de Danses de la Ribera desconvoca la vaga de fam , prevista per demà dia 30 de juny, del seu president.
6.- L’Escola es compromet , voluntàriament, a tancar el “ blog” en un termini de 10 dies aproximadament.

Nosaltres som conscients que enguany no es produirà la equiparació de la nostra associació però com a mostra de bona voluntat traslladem part de les nostres reivindicacions a exercicis futurs.