dimarts, 9 de juny del 2009

Coses que solen passar amb polítics


Des de la Regidoria de Festes, un any més, veten que l’Escola de Danses de la Ribera puga participar , amb les seves danses i melodies a la processó del Corpus Cristi, així com a altres que no siga la del 8 de setembre.
Com pot passar ? doncs intentarem fer-los 5 cèntims en format breu , ja que l’assumpte és llarg.
Abans de falles i com a resposta a la nostra petició, la regidora, ens feu la “falsa promesa” , de que si per part dels organitzadors no hi havia cap problema participaríem a la processó del Corpus. I veges per on que contactat i parlat, els organitzadors no tenen cap problema , tot el contrari se’n alegrarien . Però nosaltres no participarem tampoc enguany!
Quines explicacions dona la Senyora Regidora?
Que no tinc diners .
Nosaltres no volem que et gastes més diners , amb el que hi ha podrem participar tots.
Que ja està contractat d’un any per l’altre.
Doncs digues si anem a participar l’any vinent , ja que ens han comentat que eixirà un ball de nans.
Que jo no he contractat cap ball de nans.
Ja ho veurem.
Que ací es funciona per projectes.
Però que ja t’hem presentat uns quans projectes com : fer una “ronda a la Verge” les vespres de la festivitat, amb danses i cant d’estil a la “placeta del convent” , treure les danses el 8 pel matí, ..... (Tot i que no sabíem que les processons foren un projecte de la regidora, en vegada de ser de l’església i que posats a reincorporar tradicions sols les pot fer la regidoria).
Hem de fer alguns d’aquests projectes?
No.(punt i s’ha acabat)

Queda clar que no vol que participem a certs actes que pagats de l’erari públic , i encara no sabem , de veres, el per què.
Pot ser siga per que hem incorporat els Gegants i Cabuts , el ball de les Llauradorets i el de Cavallets a la processó general de la Mare de Déu , o tal vegada per que hem organitzat durant tres anys uns encontres d’escoles de danses , dolçaina i tabal ..... o que estem a l’antic gimnàs de l’institut Joan Fuster ensenyant danses i treballant una part de la nostra cultura. Tal vegada pot ser no li agrada que anem recorrent pobles portant el nom amb les danses i melodies de Sueca i la nostra comarca, ..... o ves a saber que.

No entenem com , havent dues bandes de música de societats diferents , participen per igual dels actes de l’ajuntament , i per contra, quan açò passa amb les danses no es pot solucionar.

Des d’ací , tal i com hem fet per registre d’entrada a l’ajuntament, tornem a manifestar la nostra intenció de que l’Aula de Música Tradicional de Sueca , i en especial la seva Escola de Danses de la Ribera, puga participar a totes les manifestacions socials i/o culturals amb les quals col·labora l’ajuntament de Sueca, be siguen de caire religiós com les processons del Corpus Cristi, Benissants de la Pedra, Crist de l’Hospitalet, Sant Antoni, Nadal,......o d’altre caire com 9 d’octubre, fires de turisme o del que siguen, agermanaments, .......

PD:
Per qualsevol polític les falses promeses deurien estar prohibides , més encara si es fan des de formacions que s’omplin la boca dient que lluiten per una societat millor i més justa, sense exclusions , pels drets dels ciutadans, contra les desigualtats , i bla,bla, bla,..... , semblant mutacions de la “gouche divine” , més preocupats per la roba de moda , que per dur a bon terme els ideals dels partits a que pertanyen i pels quals han segut escollits per quatre anys.